Elindult az aHang választási oldala!

Elindult az aHang választási oldala!
Elindult az előválasztások egyik fő szervezőjének, az aHangnak a 2022-es április 3-i választásokra mozgósító közösségi kampánya.
Az előválasztásokon civil ellenőrként működő, illetve az előválasztás informatikai keretrendszerét biztosító országos hálózat elindította országjáró kampányát, melynek részeként az ország számos pontján, összesen 20 településen, 40 pulttal hívják fel az emberek figyelmét a választások tétjére és fontosságára. Emellett a szavazatszámlálást szervező csoportok, a 20k22 és a Számoljuk Együtt Mozgalom visszajelzései alapján több mint 2000 aHangos aktivista regisztrált már szavazatszámlálónak, valamint több száz önkéntes segíti a Nyomtassteis! mozgalom munkáját.
Ezzel párhuzamosan a mai naptól az aHang választásokkal kapcsolatos weboldala is elérhető az alábbi linken:
Ezen az oldalon több eszköz is rendelkezésére áll a politika iránt érdeklődőknek arra, hogy elősegítsék, hogy a lehető legnagyobb részvétel mellett valósuljanak meg az idei országgyűlési választások. Az online mozgósításhoz az aHang elkészített egy okostelefonon és tableten használható mobilizáló alkalmazást, amellyel néhány gombnyomással szavazásra buzdíthatjuk ismerőseinket. Emellett nagyon egyszerű és hasznos tippek is elérhetőek az oldalon a részvétel maximalizálásának érdekében. Ha valaki pedig nemcsak otthonról, hanem személyesen is részt venne a mozgósításban, annak több letölthető, nyomdakész anyag és számos gyors bekapcsolódási pont is rendelkezésére áll az oldalon.
A konkrét, kézzelfogható eszközök mellett egy rövid nyilatkozatban a civil szervezet összeszedte azokat az értékeket és célokat is, amik az aHang tagsága, 600 ezres követőtábora számára a legfontosabbak eddigi kampányaik, kérdőíveik, petícióik alapján. Közleményükben azt mondják, “jelen helyzetben talán soha nem éreztük még ennyire fontosnak ezen értékek megvédését hazánkban. Meggyőződésünk, hogy többek között a különböző társadalmi csoportok ellen irányuló fizikai vagy verbális agresszió, egy ország tudatos megosztása, a párhuzamos valóságok felépítése mind hozzájárultak a mostani háborús konfliktus kialakulásához.”
A kampányhoz az elmúlt napokban néhány videó is készült arról, hogy a vidéki Magyarországon milyen problémákkal szembesülnek az emberek két választás között és közvetlenül a szavazás előtt, illetve azokra a kérdésekre keresik a választ, hogy:
A következő 3 hétben az aHang mintegy 1000 aktivistája országszerte azon fog dolgozni, hogy minél többen menjenek el választani Magyarországon annak érdekében, hogy a választások végeredménye minél inkább tükrözze a voksolásra jogosultak többségének akaratát.